Podotherapeut

19 februari 2021
Nog niet bekend wanneer onze huisartspraktijken kunnen starten met vaccineren 
meer informatie zie

15 december 2020
Huisartspraktijken, fysiotherapie en apotheken zijn open en bereikbaar
.
U kunt bij de huisartsen en fysiotherapie in de gezondheidscentra gewoon terecht zoals u gewend bent.
Wilt u wel eerst bellen voordat u naar het gezondheidscentrum komt en niet komen als u Corona gerelateerde klachten heeft? 

De openingstijden van de apotheken zijn ongewijzigd. 

Mondmasker verplicht
In het gezondheidscentrum is het dragen van een mondmasker verplicht. Neem deze zelf mee tijdens uw bezoek. 

Belangrijk!

Voor de meest actuele informatie, klik hier.

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten en klachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon.

Onze podotherapeuten

In de gezondheidscentra Overbos, Drie Meren en Floriande werken podotherapeuten dhr. T. van Dun en dhr. M. Kamphuis. U kunt bij hen terecht voor voetklachten die zijn ontstaan door stands- en/of vormafwijkingen van de voet, teenafwijkingen, nagelproblemen, huidproblemen (eelt/likdoorns/wratten), reuma, diabetes, overbelastingsklachten en problemen met schoeisel.

Voetencentrum Wender

Zowel dhr. van Dun en dhr. Kamphuis werken voor Voetencentrum Wender. Hier wordt gewerkt met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van meetsystemen voor de voet, zoals een 3D scan en drukmeting. Op deze manier lukt het om een nauwkeurig totaalbeeld van uw voet te krijgen en op maat gemaakte podotherapeutische zolen te vervaardigen die bij u passen.
 
De samenwerking met huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten in de gezondheidscentra is erg belangrijk. Er zijn bijv. afspraken gemaakt over de behandeling van de diabetische voet. Daarnaast blijft de samenwerking met pedicures en orthopedisch schoenmakers van belang. Dankzij deze brede kijk en aanpak krijgt elke patiënt een persoonlijk behandelplan gericht op uw voetproblemen.

Contact

Podotherapeutische behandeling is ook mogelijk zonder verwijzing van uw arts. De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit het aanvullend pakket. Dit heeft geen gevolgen voor uw eigen risico.