Huisartsenpraktijk Overbos

Vaccinatie 

De huisartspraktijken krijgen veel vragen over het vaccineren. Wij kunnen alleen vragen beantwoorden die gaan over het vaccineren door de huisartsen.
Heeft u een algemene vraag over vaccineren of het vaccinatiebewijs? Bel niet met de praktijk, u kunt evt.  hier kijken of uw vraag erbij staat.  

In gezondheidscentrum Overbos werken zeven huisartsen, waarvan twee huisartsen een praktijk delen.

Van 19 juli t/m 30 juli kunnen vanwege afwezigheid van huisartsen en assistentes alleen afspraken gemaakt worden voor medische vragen die niet kunnen wachten.

Vriendelijk dank voor uw begrip.

 
ST6_1866 (1)

De centrumassistentes zijn het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van een huisarts een aantal verrichtingen zoals uitstrijkjes maken, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties.

In de huisartsenpraktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam. In opdracht van en in samenwerking met de huisarts voeren zij zelfstandig werkzaamheden uit. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar ouderenzorg en de begeleiding van mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten, diabetes of astma en COPD. Daarnaast bieden zij begeleiding bij het stoppen met roken, bezoeken ouderen en helpen zij bij het aanvragen van hulpmiddelen.

De praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) begeleiden en behandelen op verwijzing van de huisarts mensen met psychische problemen. Voor de jeugd is er een aparte praktijkondersteuner GGZ beschikbaar bij de Gezondheidscentra Haarlemmermeer, welke werkzaam is op de locatie Floriande.

De huisartsen, centrumassistentes en praktijkondersteuners werken in één team met de fysiotherapeuten van het gezondheidscentrum. Ook met de zorgverleners die spreekuur houden in het gezondheidscentrum, zoals de podotherapeut, maatschappelijk werkende en diëtiste wordt nauw samengewerkt.

Certificering

De huisartsen van het gezondheidscentrum zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 15224. Dat betekent dat er in de huisartsenpraktijk systematisch en continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.