Huisartsenpraktijk Overbos

Vaccinatie 

Heeft u een vraag over het vaccineren? Kijk eerst hier of uw vraag erbij staat voordat u belt met de assistente. 

Mondmasker verplicht
In het gezondheidscentrum is het dragen van een mondmasker verplicht. Neem deze zelf mee tijdens uw bezoek. 

In gezondheidscentrum Overbos werken zeven huisartsen, waarvan twee huisartsen een praktijk delen.

ST6_1866 (1)

De centrumassistentes zijn het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van een huisarts een aantal verrichtingen zoals uitstrijkjes maken, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties.

In de huisartsenpraktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam. In opdracht van en in samenwerking met de huisarts voeren zij zelfstandig werkzaamheden uit. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar ouderenzorg en de begeleiding van mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten, diabetes of astma en COPD. Daarnaast bieden zij begeleiding bij het stoppen met roken, bezoeken ouderen en helpen zij bij het aanvragen van hulpmiddelen.

De praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) begeleiden en behandelen op verwijzing van de huisarts mensen met psychische problemen. Voor de jeugd is er een aparte praktijkondersteuner GGZ beschikbaar bij de Gezondheidscentra Haarlemmermeer, welke werkzaam is op de locatie Floriande.

De huisartsen, centrumassistentes en praktijkondersteuners werken in één team met de fysiotherapeuten van het gezondheidscentrum. Ook met de zorgverleners die spreekuur houden in het gezondheidscentrum, zoals de podotherapeut, maatschappelijk werkende en diëtiste wordt nauw samengewerkt.

Certificering

De huisartsen van het gezondheidscentrum zijn sinds juni 2015 gecertificeerd volgens ISO NEN 15224 Dat betekent het dat er in de huisartsenpraktijk systematisch en continue wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.