Apotheek Floriande

Apotheek Floriande is gevestigd in gezondheidscentrum Floriande aan de Waddenweg 1 in Hoofddorp. Er wordt intensief samengewerkt met de huisartsen en fysiotherapeuten in het gezondheidscentrum, zodat een goede zorg verleend kan worden.

Actueel

Heeft u last van verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, keelpijn en/of koorts? Of heeft één van uw huisgenoten koorts? Kom dan NIET naar de apotheek. Heeft u toch medicatie of iets anders nodig, dan verzoeken wij u ons te bellen (023 – 554 06 06) of om te bestellen via de website, wij zoeken dan naar een passende oplossing.

Bent u ouder dan 70 jaar dan bezorgen wij standaard uw medicatie thuis. De bezorger zal uw medicatie voor de deur neerzetten en aanbellen. Wilt u niet dat uw medicatie bezorgd wordt? Laat het ons dan weten via de mail of bij de opmerkingen in de herhaalaanvraag.

Als u naar de apotheek komt, vragen wij u in verband met uw en onze gezondheid om gepaste afstand van elkaar en onze medewerkers te houden. Wij vragen u niet op de balie te leunen, recepten e.d. neer te leggen en een stap terug te nemen. 

Wij verzoeken u met Pin te betalen.

Wij zijn open van 8.00 uur – 17.30 uur. Tijdens de zomervakantie (12 juli t/m 21 augustus) is de apotheek op donderdag ook van 8.00 uur – 17.30 uur geopend (en niet tot 20.00 uur). 

Contactgegevens

De apotheek is ruim, modern en efficiënt opgezet en er wordt veel aandacht besteed aan het geven van informatie aan de cliënt. Er wordt gebruik gemaakt van twee ‘zitbalies’ en er is een ruime spreekkamer.

Apotheek Floriande is een openbare apotheek, u hoeft niet ingeschreven te zijn bij de huisartsen van het gezondheidscentrum om u bij de apotheek in te schrijven.

U kunt zich inschrijven bij de apotheek door u aan te melden bij de balie van de apotheek.

Toestemmingsverklaring nodig voor het verstrekken van medicatie(gegevens) aan derden

Als apotheek gaan we zorgvuldig om met uw medicatie(gegevens). Alleen met uw toestemming geven wij uw medicijnen of medicijngegevens mee aan iemand anders. Dit in verband met uw privacy.  

Bent u niet in de gelegenheid of in staat om uw medicijnen of uw medicijngegevens zelf op te halen bij de apotheek? Dan kunt u iemand machtigen om dat voor u te doen. Dat kan met de toestemmingsverklaring verstrekking medicatie(gegevens) aan derden.

U kunt aangeven of de gemachtigde eenmalig iets voor u komt ophalen of tot u de toestemming intrekt. Via de link kunt u een toestemmingsverklaring printen en tekenen. Lever de verklaring in bij uw apotheek. Wij bewaren het zorgvuldig in uw dossier, zodat altijd duidelijk is aan wie we uw medicatie(gegevens) kunnen meegeven. 

Openingstijden

In de weekeinden en op feestdagen is de apotheek gesloten. 

Als de apotheek gesloten is, kunt u terecht bij de dienstapotheek SAHZ:

ma t/m vrij tot 18.00 uur en za-zo-feestdagen 9.30 – 18.00 uur
locatie Hoofddorp, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
tel. 023 – 224 86 50.

ma t/m zo 00.00 – 24.00 uur 
locatie Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
tel.: 023 224 86 31

Let op: als u ’s avonds na 18.00 uur, ’s nachts, op zondag of op een feestdag geneesmiddelen verstrekt krijgt in de apotheek, wordt het ANZ-tarief (Avond, Nacht en Zondag) berekend. Dit is een extra toeslag bovenop het standaard apothekerstarief en de kosten van het geneesmiddel.

Certificering

Apotheek Floriande is sinds 2015 gecertificeerd volgens NEN-EN 15224. Dat betekent dat in de apotheek systematisch en continu gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering en het oordeel van de cliënt.

Contactgegevens