Apotheek Floriande

Apotheek Floriande is gevestigd in gezondheidscentrum Floriande aan de Waddenweg 1 in Hoofddorp. Er wordt intensief samengewerkt met de huisartsen en fysiotherapeuten in het gezondheidscentrum, zodat een goede zorg verleend kan worden.

De apotheken zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 uur t/m 17.30 uur. 

Gaat u op vakantie? Vraag dan ruim van tevoren uw medicatie aan. 

Contactgegevens

De apotheek is ruim, modern en efficiënt opgezet en er wordt veel aandacht besteed aan het geven van informatie aan de cliënt. Er wordt gebruik gemaakt van twee ‘zitbalies’ en er is een ruime spreekkamer.

Apotheek Floriande is een openbare apotheek, u hoeft niet ingeschreven te zijn bij de huisartsen van het gezondheidscentrum om u bij de apotheek in te schrijven.

U kunt zich inschrijven bij de apotheek door u aan te melden bij de balie van de apotheek.

 

Medicijnautomaat: uw medicijnen 24/7 ophalen wanneer het u uitkomt

Bij apotheek Floriande kunt u gebruik maken van een medicijnautomaat. Dit is een gratis service, waarmee u 7 dagen per week, 24 uur per dag, uw medicijnen kunt ophalen. U kunt zowel binnen als buiten openingstijden gebruik maken van de afhaalautomaat. Tijdens openingstijden van het Gezondheidscentrum is de automaat ook aan de binnenzijde te gebruiken. Zo hoeft u nooit te wachten, en bepaalt u zelf wanneer het u uitkomt om uw medicijnen op te halen.

De afhaalkluis is gebruiksvriendelijk. Wilt u toch hulp? Dan helpen wij u graag, tijdens onze openingstijden. Het gebruik van de medicijnautomaat is een vrijblijvende service van uw apotheek. Wil je er geen gebruik meer van maken, dan kunt u zich altijd bij ons afmelden.

Hoe werkt deze service?

Waar kan ik de medicijnautomaat vinden en zijn er kosten?

De medicijnautomaat kunt u vinden direct naast de ingang van het Gezondheidscentrum. Voor het gebruik van de automaat betaalt u niets, het is een gratis service.

Wat moet ik doen wanneer ik niet op tijd mijn bestelling heb opgehaald?

We versturen een bericht wanneer de medicatie in de automaat gelegd wordt. Daarnaast krijgt u een herinneringsbericht. Als deze tijd verstreken is, kunnen de geneesmiddelen in de apotheek tijdens de openingstijden worden opgehaald.

Wat kan er niet in de automaat?

    • Medicijnen waarvoor de apotheek het nodig vindt om eerst een gesprek met u te hebben. Bijvoorbeeld wanneer u start met het gebruik van een medicijn.
    • Producten die te groot zijn. Bijvoorbeeld incontinentiemateriaal. U krijgt dan een bericht dat het voor u klaarligt in de apotheek
    • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden. De automaat heeft geen koeling

Toestemmingsverklaring nodig voor het verstrekken van medicatie(gegevens) aan derden

Als apotheek gaan we zorgvuldig om met uw medicatie(gegevens). Alleen met uw toestemming geven wij uw medicijnen of medicijngegevens mee aan iemand anders. Dit in verband met uw privacy.  

Bent u niet in de gelegenheid of in staat om uw medicijnen of uw medicijngegevens zelf op te halen bij de apotheek? Dan kunt u iemand machtigen om dat voor u te doen. Dat kan met de toestemmingsverklaring verstrekking medicatie(gegevens) aan derden.

U kunt aangeven of de gemachtigde eenmalig iets voor u komt ophalen of tot u de toestemming intrekt. Via de link kunt u een toestemmingsverklaring printen en tekenen. Lever de verklaring in bij uw apotheek. Wij bewaren het zorgvuldig in uw dossier, zodat altijd duidelijk is aan wie we uw medicatie(gegevens) kunnen meegeven. 

Openingstijden

In de weekeinden en op feestdagen is de apotheek gesloten. 

Als de apotheek gesloten is, kunt u terecht bij de dienstapotheek SAHZ:

ma t/m vrij tot 18.00 uur en za-zo-feestdagen 9.30 – 18.00 uur
locatie Hoofddorp, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
tel. 023-5464094.

ma t/m zo 00.00 – 24.00 uur 
locatie Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
tel.: 023-5464094.

Let op: als u ’s avonds na 18.00 uur, ’s nachts, op zondag of op een feestdag geneesmiddelen verstrekt krijgt in de apotheek, wordt het ANZ-tarief (Avond, Nacht en Zondag) berekend. Dit is een extra toeslag bovenop het standaard apothekerstarief en de kosten van het geneesmiddel.

Certificering

Apotheek Floriande is sinds 2015 gecertificeerd volgens NEN-EN 15224. Dat betekent dat in de apotheek systematisch en continu gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering en het oordeel van de cliënt.

Contactgegevens