Psychologische zorg aan mensen met kanker

In het OncoCare Centrum in Floriande wordt in de zorg aan kankerpatienten ook samengewerkt met een psycholoog. Dit betekent dat vanaf februari 2022 een psycholoog van de Vruchtenburg in gezondheidscentrum Floriande werkzaam is. Al meer dan 15 jaar bieden de gespecialiseerde therapeuten van de Vruchtenburg psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten. De zorg van FortaGroep de Vruchtenburg is aanvullend op de medische behandeling.

Doel van de behandeling
Kwaliteit van leven staat bij FortaGroep de Vruchtenburg centraal. Iedereen heeft in meer of mindere mate het vermogen om zich in moeilijke periodes staande te houden. Onze zorg versterkt de eigen weerbaarheid en kracht. De behandeling bij FortaGroep de Vruchtenburg richt zich op de emotionele, psychologische en relationele gevolgen van kanker.

Het behandelaanbod
Reguliere GGZ zorg aan volwassenen met kanker en hun naasten; een gevarieerd en deskundig zorgaanbod: individuele cognitieve gedragstherapie, ACT, mindfulness, traumaverwerking (o.a. EMDR), e-health modules, zingevingsgerichte groepstherapie en beeldende vaktherapie; een prettige sfeer en persoonlijke benadering; goede regionale samenwerkingscontacten met o.a. inloophuizen en ziekenhuizen.

Kosten en vergoedingen
FortaGroep de Vruchtenburg biedt verzekerde zorg. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed uit de basisverzekering met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!