Uw medische gegevens van de huisarts thuis bekijken

Voortaan kunt u uw medische gegevens van de huisarts online bekijken. U ziet dan bijvoorbeeld:
 • de adviezen van de huisarts
 • de uitslag van laboratorium onderzoeken
 • de lijst met uw medicijnen

 • De huisarts schrijft uw medische gegevens in uw medisch dossier. U kunt deze gegevens vanaf nu zelf zien op uw telefoon of computer door veilig in te loggen op MijnGezondheid.net. U heeft dan meer informatie om samen met uw huisarts te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

  Hoe komt u online bij uw medische gegevens?
  Om uw medische gegevens online te bekijken, logt u met uw DigiD in op MijnGezondheid.net  

  Als u voor de eerste keer op het portaal inlogt, moet u aanvinken dat u akkoord bent met de voorwaarden. Dankzij deze akkoordverklaring bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld. Daarna vult u uw gegevens in bij uw profiel en kunt u gebruik maken van de functies in MijnGezondheid.net.

  MedGemak app
  Als u uw account in MijnGezondheid.net geactiveerd heeft, kunt u ook gebruik maken van de MedGemak app op uw tablet of telefoon. U hoeft dan niet in te loggen met uw DigiD.
  Zie ook instructiefilmpje over installatie van de MedGemak app. 

  Wat kunt u zoal regelen in MijnGezondheid.net? 

  1. Online inzage dossier
   Als u inzage wil hebben in (delen) van uw dossier, zendt u vanuit MijnGezondheid.net een verzoek naar de huisarts. Uw huisarts zal dat verzoek zo snel mogelijk behandelen en uw dossier vrijgeven. Als er veel aanvragen binnenkomen, kan het wat langer duren voordat de huisarts uw verzoek heeft afgehandeld. 

  Let op
  Geef uw medische gegevens en/of u inloggegevens niet aan anderen, ook niet als er om gevraagd wordt, bijv. door gemeente, werkgever of verzekering. 

  Wilt u uw medische gegevens wel delen met anderen? Overleg het eerst met uw huisarts.

  1. E-consult
   Bij ‘Mijn berichten’ kunt u een medische vraag die geen spoed heeft stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner somatiek. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag. Bij afwezigheid van de eigen huisarts of praktijkondersteuner, wordt het e-consult afgehandeld door diens waarnemer. 
   De centrumassistente leest de berichten en zet ze in de actielijst van de huisarts of praktijkondersteuner.   

  Let op
  Het e-consult is niet geschikt voor:
  ~ spoedgevallen (bel in dat geval de praktijk)
  ~ problemen waarbij een lichamelijk onderzoek nodig is 

  1. Laboratorium uitslagen bekijken
   Als uw dossier vrijgegeven is, kan de huisarts de uitslag van een laboratorium onderzoek met u delen. De huisarts zal dit in overleg met u inzichtelijk maken. 
  1. Lijst met medicijnen
   In MijnGezondheid.net vindt u een overzicht van uw medicatie. 
  1. Online afspraken
   Door de Corona crisis is de spreekuur indeling aangepast. Zodra de spreekuur indeling weer normaal is, kunt u ook online afspraken maken. 

  Ondersteuning bij gebruik 
  Op de website van MijnGezondheid.net vindt u extra uitleg, zoals instructievideo’s van de functionaliteiten die u kunt raadplegen, veelgestelde vragen en een folder met instructies hoe u zich kunt aanmelden en registreren.


  OPEN helpt huisartsen bij online inzage voor patiënten

   

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief!