Slaapt u slecht?

Een goede nachtrust is net zo belangrijk voor uw gezondheid als bijvoorbeeld goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. De slaap kan belemmerd worden door lichamelijke klachten, zoals pijn of plasdrang. Meestal is slapeloosheid echter het gevolg van spanningen.

Door aanhoudende drukte overdag verwerkt u gebeurtenissen vaak pas in bed. Aanhoudende gedachten ontnemen u de rust die nodig is om te kunnen slapen.
Amber Koelemij, oefentherapeut Mensendieck en psychosomatisch fysiotherapeut bij de gezondheidscentra, is gespecialiseerd in de SlaapSlim methode: een behandeling gericht op het verbeteren van uw slaap. Zij begeleidt u met behulp van verschillende tools om weer goed te kunnen slapen.

Wat houdt de SlaapSlim-methode in?

Behandeling is gericht op het verbeteren van het slapen. Samen met de SlaapSlim-coach werk je aan het bereiken van je doel en wordt gezamenlijk gekozen welke van de onderstaande tools nodig zijn voor een gezond slaappatroon.

Je kunt na behandeling gemakkelijker inslapen of doorslapen en gedachten beter loslaten.

Balans als basis

Samen met de slaapcoach ga je op zoek naar een evenwichtige leefsituatie, waarin belastingen (stress, zorgen, spanningen) worden afgewisseld met rust en ontspanning.

Rust en relax

Je leert weer rust te vinden bij jezelf door ontspanningsmethoden. De oefeningen zijn zeer divers, zodat er altijd een geschikte methode voor je is. De oefeningen zijn online beschikbaar met je persoonlijke inlogcode, waardoor het thuis oefenen nu nog makkelijker is! 

Gezond leven

Lichaamsbeweging, goede voeding, weinig stress en  voldoende ontspanning zijn van levensbelang en essentieel voor een gezonde slaap. De slaapcoach ondersteunt je bij het maken en naleven van een  persoonlijk ‘leefplan’. 

Grip op gedachten

Piekergedachten kunnen de slaap verstoren. Met oefeningen als de ‘gedachtenstop’ of ‘Think Positive’ krijg je weer controle over je gedachten. 

Ritme en regels

Je krijgt inzicht in alle do’s en dont’s rondom slaap. Indien wenselijk stelt de slaapcoach ook een slaapschema voor je op om de slaap optimaal te reguleren. 

Kwaliteit

Alle therapeuten van SlaapSlim hebben een erkende paramedische opleiding (zoals oefentherapie Mensendieck/Cesar) gevolgd en zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast hebben zij een verplichte cursus afgerond om slapeloosheid te behandelen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat je kunt vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige zorg. 

Amber Koelemij is oefentherapeut Mensendieck en psychosomatisch fysiotherapeut bij de gezondheidscentra. 

U kunt een afspraak maken via de assistente van de fysiotherapie, tel. 023 554 06 10 (maandag t/m donderdag 8.00 – 15.00 uur, vrijdag 8.00 – 12.00 uur). 

Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!