Pilates

In maart zal er – bij voldoende aanmeldingen – weer een pilatescursus gegeven worden van 10 lessen. De kosten hiervoor zijn €100,-. De lessen zullen plaatsvinden op donderdag van 18.45 – 19.45 uur op locatie Floriande (Waddenweg 1).
Tijdens de PilatesFit lessen focussen we ons op onze houding, coördinatie, kracht, lenigheid, balans en ontspanning.

De PilatesFit lessen kunnen worden ingezet als verlengstuk van de revalidatie bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld voor uitbehandelde patiënten), maar ook voor mensen die niet bij de fysiotherapeut geweest zijn en mogelijk wel lichamelijke klachten hebben.

Voor meer informatie of het opgeven voor PilatesFit kunt u bellen met assistenten Fysiotherapie (023- 554 06 10) of mailen naar fysio@gchaarlemmermeer.nl

Wat is PilatesFit?
Een ‘inspannende ontspanningstraining’, zo kan PilatesFit worden omschreven. Het hele lichaam wordt in deze les getraind en er is speciale aandacht voor de rug- en buikspieren, de bekkenbodem en een ontspannen ademhaling. Tijdens de PilatesFit lessen focussen we ons op onze houding, coördinatie, stabiliteit, kracht, lenigheid, balans, ademhaling en ontspanning. Al met al een les met veel variatie!

De oefeningen in de PilatesFit lessen worden op een mat gegeven waarbij vloeiend en soepel bewogen wordt met een ontspannen, bewuste ademhaling en een goede focus. Gedurende de les doen we oefeningen variërend vanuit stand, zit en lig. Door deze manier van trainen betrekken we het hele lichaam op een rustige en gecontroleerde manier. PilatesFit zorgt voor plezier in bewegen, de lessen maken je soepel, energieker, ontspannen en vitaler!

Voor wie?
De les is haalbaar voor iedereen met of na herstel van fysieke klachten. De docent (fysiotherapeut en docent dans) gebruikt de Pilates methode in combinatie met haar fysiotherapeutische kennis om voor iedereen een training op maat aan te bieden. De docent zorgt namelijk voor een optimale aanpassing van iedere oefening zodat er wordt geoefend binnen de eigen mogelijkheden.

Het is een ideale methode om van blessures af te komen. Ook kunnen deze lessen worden gebruikt als verlengstuk van uw revalidatie bij de fysiotherapeut om bijvoorbeeld verdere verbetering van de conditie en kracht te creëren. Of om juist blessures te voorkomen.

Annuleringsvoorwaarden
De cursus wordt in een vaste groep gegeven. Hierdoor wordt een plek gereserveerd voor u.

Indien u de cursus bent gestart, zijn de abonnementskosten niet restitueerbaar.

Belangrijk
Een eigen yogamat wordt geprefereerd in verband met hygiëne.

Draag sportkleding waarin u makkelijk kunt bewegen.

Graag een handdoek meenemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!