Online regelen bij de huisarts

MijnGezondheid.net logo
Alle patiënten van 16 jaar of ouder kunnen hun zaken met de huisarts online regelen. Dit kan in het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Per 1 augustus 2020 is het ook mogelijk om aan de huisarts inzage te vragen in het dossier. Ruim 700 cliënten van de gezondheidscentra hebben tot nu toe van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Waarom inzage in dossier?
U kent het allemaal wel: u bent bij een arts geweest en als u thuiskomt weet u niet meer precies wat de dokter gezegd heeft. In MijnGezondheid.net kunt u simpel lezen wat de huisarts met u besproken heeft, welke afspraken er zijn gemaakt en welke adviezen gegeven. 

Als u een laboratorium onderzoek (bijv. bloedonderzoek) krijgt, kan de huisarts met u afspreken dat u de uitslag met toelichting van de huisarts kan bekijken in MijnGezondheid.net. Dat kunt u doen op het moment dat het u uitkomt en u hoeft niet te bellen naar de praktijk. 

Hoe krijgt u inzage in uw dossier?
Ga naar de website MijnGezondheid.net en log in met uw DigiD. U komt dan in het portaal en kunt daar uw account activeren door uw gegevens in te vullen en de voorwaarden te accepteren. 

MedGemak app
MedGemak is de app van MijnGezondheid.net. U kunt de app activeren in MijnGezondheid.net.

De app is gratis en kunt u downloaden in de App store of in Google Play store. 

In dit filmpje ziet u hoe u de MedGemak app installeert.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!