Online regelen bij de huisarts

MijnGezondheid.net logo
Het portaal van MijnGezondheid.net biedt iedereen vanaf 16 jaar een aantal online mogelijkheden. Zo is het mogelijk het dossier in te zien, uitslagen van onderzoeken te bekijken, een medicatie overzicht te printen of een bericht te sturen aan de huisarts of praktijkondersteuner.

Inzage in dossier

U kent het allemaal wel: u bent bij een arts geweest en als u thuiskomt weet u niet meer precies wat de dokter gezegd heeft. In MijnGezondheid.net kunt u lezen wat de huisarts met u besproken heeft, welke afspraken er zijn gemaakt en welke adviezen gegeven. 

Hoe krijgt u inzage in uw dossier?
Ga naar de website MijnGezondheid.net en log in met uw DigiD. U komt dan in het portaal en kunt daar uw account activeren door uw gegevens in te vullen en de voorwaarden te accepteren.

Vervolgens kunt u een verzoek indienen voor inzage in uw dossier.
Hier vindt u de instructiefilm

Wat zijn de mogelijkheden? 
Naast een overzicht van uw dossier, kan de huisarts de uitslag van bijv. laboratoriumonderzoek of de brief van een specialist met u delen.  

Dan kunt u op een moment dat het u uitkomt de uitslag of de brief bekijken en hoeft u niet te bellen naar de praktijk. 

Bij ‘Berichten’ kunt u een medische vraag die geen spoed heeft stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner somatiek (e-consult). U krijgt binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag. Bij afwezigheid van de eigen huisarts of praktijkondersteuner, wordt de vraag afgehandeld door diens waarnemer. De centrumassistente leest de berichten en zet ze in de actielijst van de huisarts of praktijkondersteuner. 
Let op:  U kunt via bericht alleen een vraag over uzelf stellen en niet over uw kind.

Afspraak maken tijdelijk niet mogelijk
Doordat de indeling van de spreekuren in verband met Covid regelmatig aangepast wordt, is het niet mogelijk om via MijnGezondheid.net een afspraak te maken. We hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is. 

Herhaalrecepten 
Om gebruik te kunnen maken van herhaalrecepten moet uw apotheek ook aangesloten zijn bij MijnGezondheid.net. U moet zich dan ook aanmelden bij uw apotheek. 

De apotheken Floriande en Drie Meren zijn niet aangesloten bij MijnGezondheid.net. 

Herhaalrecepten voor apotheken Floriande en Drie Meren kunt u aanvragen via het formulier op de website. 

Moet ik naar de dokter?
Vraagt u zich af of het nodig is om naar de huisarts te gaan? In MijnGezondheid.net vindt u bij ‘Moet ik naar de dokter’ een handige manier om er achter te komen. Aan de hand van een vragenlijst krijgt u een advies. 

Bericht aan huisarts sturen via MedGemak app
MedGemak is de app van MijnGezondheid.net. Via de app kunt u een bericht sturen aan de huisarts en ook makkelijk een bijlage zoals een foto meesturen.

U kunt de app activeren in MijnGezondheid.net. De app is gratis en kunt u downloaden in de App store of in Google Play store. 

In dit filmpje ziet u hoe u de MedGemak app installeert.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!