Nieuw: e-Consult bij de huisarts

De huisartsen van gezondheidscentra Drie Meren, Floriande en Overbos bieden een nieuwe dienst aan: veilige online communicatie (e-Consult) met uw huisarts of praktijkondersteuner via het gezondheidsportaal MijnGezondheid.net.

De huisartsenzorg loopt door de Corona crisis op dit moment anders dan we gewend zijn. Controleafspraken worden indien verantwoord verplaatst of veranderd in een telefonisch consult. Daarom bieden de huisartsen voor het stellen van een niet spoedeisende vraag aan de huisarts of praktijkondersteuner een e-Consult aan. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord.

Wat is MijnGezondheid.net?
MijnGezondheid.net is een veilige omgeving waarin u veilig online kunt communiceren met uw huisarts of praktijkondersteuner.
Ga naar de website van MijnGezondheid.net en log in met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code). Zodra u voor de eerste keer inlogt, ondertekent u het contract met uw zorgverlener digitaal. Dankzij deze akkoordverklaring bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld. Daarna vult u uw gegevens in bij uw profiel.
Verder verzoeken we u om bij instellingen aan te vinken dat u een e-mail wilt ontvangen:

  • als er een bericht van mijn zorgverlener is èn
  • als mijn zorgverlener mijn vraag beantwoord heeft.

Dan krijgt u een e-mail notificatie als de huisarts of praktijkondersteuner uw vraag beantwoord heeft.

e-Consult
Bij ‘Mijn berichten’ in MGn kunt u een medische vraag stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag. Bij afwezigheid van de eigen huisarts of praktijkondersteuner, wordt het e-Consult gelezen door diens waarnemer.

Nog geen inzage in dossier
Op dit moment is het nog niet mogelijk om uw dossier in te zien.

Let op: het e-consult is niet geschikt voor:

  • spoedgevallen;
  • problemen waarbij een lichamelijk onderzoek nodig is.

Neem in bovenstaande gevallen contact op met de praktijk.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!