Kinder Sportspreekuur

Sporten is gezond voor kinderen, maar helaas neemt ook het aantal sportblessures bij kinderen fors toe. De fysiotherapie in gezondheidscentrum Floriande houdt iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur een speciaal kindersportspreekuur.

Voor wie?

Kinderen met een (sport gerelateerde) blessure, tot de leeftijd van 18 jaar. Dit wil zeggen dat zowel peuters en kleuters met opvallend beweeggedrag, ‘onhandige’ kinderen en pubers met een verstuikte enkel bij ons terechtkunnen. 

Wat houdt het sportspreekuur in?

Er wordt een screening gedaan door een kinderfysiotherapeut en een sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut heeft specifieke kennis over sportblessures en revalidatie hiervan, de kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis over het in ontwikkeling zijnde houdings-en bewegingsapparaat en het verbeteren van de motorische vaardigheden.

Na het consult wordt er geadviseerd wat het meest optimale behandeltraject is om tot een snel herstel van de blessure te komen en bij welke specialist(en) dit het beste gedaan kan worden.

De screening bestaat uit:

• een vraaggesprek over aard en ontstaan van de blessure; 
• een lichamelijk onderzoek; 
• specifieke testen.

Wanneer en waar?

Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur bij de fysiotherapie van gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1, 2134 XL Hoofddorp.

Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt, maar om eventueel wachten te voorkomen is dit wel raadzaam. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Kosten?

Kinderfysiotherapie wordt door uw zorgverzekeraar voor 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Door wie?

Het sportspreekuur wordt gehouden door Nathalie Rooijers (kinderfysiotherapeut MSc.) en Michael Kappers (sportfysiotherapeut MSc.).

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!