Gezondheidscentra Haarlemmermeer rookvrij

De gezondheidscentra Haarlemmermeer hebben zich aangesloten bij het initiatief om te streven naar een rookvrije generatie. Dit initiatief is een samenwerking van de Hartstichting, het Longfonds en het KWF.

Wilt u stoppen met roken?
Stoppen met roken heeft altijd een positief effect op de gezondheid. Maar het is voor de meeste mensen erg moeilijk. 

In de gezondheidscentra zijn speciaal opgeleide praktijkondersteuners werkzaam die u kunnen begeleiden bij het stoppen met roken. Zij begeleiden u zolang dit nodig is. Dit kan door consulten in het gezondheidscentrum of telefonisch. Zij kunnen, in overleg met uw huisarts en/of apotheek, medicatie of nicotinevervangers voorschrijven die het stoppen wat makkelijker maken.

Het is mogelijk een afspraak te maken bij één van de praktijkondersteuners. U hoeft hiervoor niet eerst naar uw huisarts, u kan via de centrumassistente of telefonisch, een afspraak maken.

De begeleiding door een praktijkondersteuner bij het stoppen met roken wordt vergoed vanuit het basispakket, de voorwaarden verschillen per verzekeraar. Soms valt het bijv. onder het eigen risico. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!