Bewegen is belangrijk, ook nu!

Bewegen is een belangrijk middel om te ontspannen, je afweersysteem te versterken en overgewicht te bestrijden. Juist in deze tijd wil iedereen dat toch? Maar hoe zorg je dat je voldoende beweegt, bijvoorbeeld als je thuis moet werken, de activiteiten in het buurthuis zijn stopgezet en je niet meer in groepsverband mag sporten of wandelen.

Bewegen kan overal en gratis! 
Veel mensen gaan er dichtbij huis op uit, in de parken zoals de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos is het bij mooi weer druk met wandelaars en fietsers.   

Bewegen kun je ook opnemen in je dagelijkse routine:  

Wanneer beweeg je genoeg? 
Voor volwassenen en ouderen is de richtlijn 2,5 uur per week matig intensief bewegen, zoals wandelen, fietsen of tuinieren. Liefst verdeeld over meerdere dagen in de week. Daarnaast is het aan te raden tweemaal per week spier- of botversterkende oefeningen te doen. Deze oefeningen kunt u vinden op onze website in de filmpjes van de fysiotherapie.  

Voor kinderen is het advies 1 uur per dag matig intensief bewegen, zoals fietsen, wandelen of skaten. Daarnaast is het voor kinderen goed om driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten te doen, zoals sporten, dansen of  buiten spelen.   

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!