Vaccinatie in onze praktijken start in de week van 19 april

De huisartsen dragen bij aan de vaccinatie tegen Covid 19 door te gaan vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

De komende weken zullen wij, in samenwerking met de andere huisartsen in Haarlemmermeer, een specifieke groep patiënten gaan vaccineren. Deze groep is door het RIVM op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald.

Het betreft de volgende groepen:
1. alle mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960
2. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren in 1946 t/m 1960.
3. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren in 1946 t/m 1960.

Alle bij ons bekende patiënten uit bovengenoemde groepen ontvangen uiterlijk 10 april een uitnodiging voor de vaccinatie.

Voor alle andere mensen geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie en wie de vaccinatie zal uitvoeren.

Vaccinatie locatie
Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. Om te zorgen dat het vaccineren zo spoedig en goed mogelijk, naast de zorg voor al onze patiënten, kan plaatsvinden wordt de vaccinatie gezamenlijk met alle huisartsen in Haarlemmermeer uitgevoerd in een centraal gelegen locatie. In uw uitnodiging staat hoe u een afspraak kunt maken.

Neem de volgende documenten mee naar uw afspraak: uw oproepkaart, legitimatiebewijs en een ingevulde gezondheidsverklaring.

Samen krijgen we corona eronder.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!