Tips voor het digitaal plannen van afspraken bij de huisartsenpraktijk

In gezondheidscentrum Floriande en Drie Meren is het mogelijk om via Mijn gezondheid.net of wel MGN een afspraak in te plannen. Dit kan kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail een bevestiging en herinnering ontvangen.

Hieronder wat tips:

  • Let op bij het maken van een afspraak dat u dit bij de juiste huisarts doet. U kunt alleen een afspraak maken bij uw eigen huisarts of praktijkondersteuner.
  • Voor afspraken met de assistente moet u telefonisch contact opnemen.
  • Als u meerdere klachten heeft zult u 2 afspraken achter elkaar moeten maken omdat er dan meer tijd nodig is.
  • Let op: voor kinderen <16 jaar kan geen afspraak gemaakt worden via MGN
  • Kinderen van 16 jaar of ouder moeten een eigen MGN account aanvragen om een afspraak te plannen.
  • Als de afspraak een spoedeisend karakter heeft dan is het maken van een digitale afspraak niet geschikt en moet u bellen met de praktijk!

Hieronder nog een overzicht wat taken zijn van de praktijkondersteuner en wat bij de assistente hoort.

De centrumassistentes zijn het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van een huisarts een aantal verrichtingen zoals urine onderzoek, uitstrijkjes maken in het kader van het bevolkingsonderzoek, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties.

De praktijkondersteuner somatiek voert in opdracht van, en in samenwerking met, de huisarts zelfstandig werkzaamheden uit. De meeste tijd wordt besteed aan de begeleiding van mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. Daarnaast bieden zij begeleiding bij het stoppen met roken en helpen zij bij het aanvragen van hulpmiddelen. Komt u periodiek voor controle dan kunt u een afspraak voor praktijkondersteuner inplannen. Let op: de jaarcontroles van patiënten met diabetes mellitus en een doorgemaakt hartinfarct of cva of tia worden door de huisarts zelf verricht. De tussentijdse controles worden verricht door de praktijkondersteuners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!