Start Pilates Fit

Vanaf 26 september starten in gezondheidscentrum Floriande weer cursussen Pilates Fit

-Maandagavond van 17.30 – 18.30 uur (duur 10 weken) 
-Donderdagavond van 18.15 – 19.15 uur (duur 10 weken)

Er is nog plek dus u kunt zich aanmelden! Dit kan bij de assistenten fysiotherapie: 

Telefoon 023- 554 06 10 of per e-mail: fysio@gchaarlemmermeer.nl.    

Wat is PilatesFit?
Een ‘inspannende ontspanningstraining’, zo kan PilatesFit worden omschreven. Het hele lichaam wordt in deze les getraind en er is speciale aandacht voor de rug- en buikspieren, de bekkenbodem en een ontspannen ademhaling. Tijdens de PilatesFit lessen focussen we ons op onze houding, coördinatie, stabiliteit, kracht, lenigheid, balans, ademhaling en ontspanning. Al met al een les met veel variatie!

De oefeningen in de PilatesFit lessen worden op een mat gegeven waarbij vloeiend en soepel bewogen wordt met een ontspannen, bewuste ademhaling en een goede focus. Gedurende de les doen we oefeningen variërend vanuit stand, zit en lig. Door deze manier van trainen betrekken we het hele lichaam op een rustige en gecontroleerde manier. PilatesFit zorgt voor plezier in bewegen, de lessen maken je soepel, energieker, ontspannen en vitaler!

Voor wie?
De les is haalbaar voor iedereen met of na herstel van fysieke klachten. De docent (fysiotherapeut en docent dans) gebruikt de Pilates methode in combinatie met haar fysiotherapeutische kennis om voor iedereen een training op maat aan te bieden. De docent zorgt namelijk voor een optimale aanpassing van iedere oefening zodat er wordt geoefend binnen de eigen mogelijkheden.

Het is een ideale methode om van blessures af te komen. Ook kunnen deze lessen worden gebruikt als verlengstuk van uw revalidatie bij de fysiotherapeut om bijvoorbeeld verdere verbetering van de conditie en kracht te creëren. Of om juist blessures te voorkomen.

Kosten
Een cursus bestaat uit tien bijeenkomsten met maximaal tien deelnemers.

De kosten voor de cursus zijn € 95,00. U heeft de mogelijkheid om één les in te halen zolang dit gebeurt binnen 12 weken (of bij zomerstop, na de zomer).

Minimaal 7 dagen voor de start van de cursus wordt de cursus definitief vastgesteld en ontvangt u een bericht van deelname.  

Annuleringsvoorwaarden
De cursus wordt in een vaste groep gegeven. Hierdoor wordt een plek gereserveerd voor u.

Indien u de cursus bent gestart, zijn de abonnementskosten niet restitueerbaar.

Belangrijk
Een eigen yogamat wordt geprefereerd in verband met hygiëne.

Draag sportkleding waarin u makkelijk kunt bewegen.

Graag een handdoek meenemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!