Online regelen huisartsen

MijnGezondheid.net is het online portaal waarin iedereen vanaf 16 jaar verschillende zaken met de huisarts online kan regelen.

U logt gemakkelijk en veilig in met uw DigiD. 

Als u voor de eerste keer op het portaal inlogt, moet u aanvinken dat u akkoord bent met de voorwaarden. Dankzij deze akkoordverklaring bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld.

Wat kunt u zoal regelen in MijnGezondheid.net? 

Bericht aan de huisarts of praktijkondersteuner (e-consult)
Bij ‘Berichten’ kunt u een medische vraag die geen spoed heeft stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner somatiek. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag. Bij afwezigheid van de eigen huisarts of praktijkondersteuner, wordt het e-consult afgehandeld door diens waarnemer. De centrumassistente leest de berichten en zet ze in de actielijst van de huisarts of praktijkondersteuner.

Let op: U kunt via een e-consult alleen een vraag over uzelf stellen en niet over uw kind.

Let op: Het e-consult is niet geschikt voor: 
                  – Spoedgevallen (bel in dat geval de praktijk)
                  – Problemen waarbij een lichamelijk onderzoek nodig is

Online inzage dossier
Als u inzage wil hebben in (delen) van uw dossier, zendt u vanuit MijnGezondheid.net een verzoek naar de huisarts. Uw huisarts zal dat verzoek zo snel mogelijk behandelen en uw dossier vrijgeven. Als er veel aanvragen binnenkomen, kan het wat langer duren voordat de huisarts uw verzoek heeft afgehandeld.

Let op:
Geef uw medische gegevens en/of uw inloggegevens niet aan anderen, ook niet als er om gevraagd wordt, bijv. door  gemeente, werkgever of verzekering. Wilt u uw medische gegevens wel delen met anderen? Overleg het eerst met uw huisarts.

Laboratorium uitslagen bekijken
Als uw dossier vrijgegeven is, kan de huisarts de uitslag van een laboratorium onderzoek met u delen. De huisarts zal daar een afspraak met u over maken.  De huisarts zal dit in overleg met u inzichtelijk maken.Lijst met medicijnen
In MijnGezondheid.net vindt u een overzicht van uw medicatie.

Online afspraken
Doordat de indeling van de spreekuren in verband met Covid regelmatig aangepast wordt, is het nu mogelijk om via MijnGezondheid.net een afspraak te maken.

MijnGezondheid.net logo

Ondersteuning bij gebruik 
Op de website van MijnGezondheid.net vindt u extra uitleg, zoals instructievideo’s van de functionaliteiten die u kunt raadplegen, veelgestelde vragen en een folder met instructies hoe u zich kunt aanmelden en registreren.

 

MedGemak app

MedGemak is de app van MijnGezondheid.net. Via de app kunt u makkelijk een bericht sturen vanaf uw telefoon of tablet en ook een bijlage meesturen zoals een foto. 
U kunt de app activeren in MijnGezondheid.net. De app is gratis en verkrijgbaar in de App store of de Google Play Store. 

In dit filmpje ziet u hoe u de MedGemak app installeert.