Online regelen huisartsen

untitled

MijnGezondheid.net is het online portaal waarin u verschillende zaken met uw huisarts online regelt. U logt gemakkelijk en veilig in met uw DigiD. 

Als u voor de eerste keer op het portaal inlogt, moet u aanvinken dat u akkoord bent met de voorwaarden. Dankzij deze akkoordverklaring bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld. 

Om gebruik te kunnen maken van MijnGezondheid.net moet u 16 jaar of ouder zijn. 

Let op: het aanvragen van herhaalrecepten is niet mogelijk in het portaal, dat kunt u makkelijk regelen op onze website bij herhaalrecepten.

MedGemak app
Voor nog meer gebruiksgemak kunt u gebruikmaken van de MedGemak-app. U hoeft dan niet in te loggen met DigiD. De MedGemak app is gekoppeld aan het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. In dit filmpje ziet u hoe u de MedGemak app installeert.

Wat kunt u zoal regelen in MijnGezondheid.net? 
E-consult
Bij ‘Mijn berichten’ kunt u een medische vraag die geen spoed heeft stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner somatiek. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag. Bij afwezigheid van de eigen huisarts of praktijkondersteuner, wordt het e-consult afgehandeld door diens waarnemer. De centrumassistente leest de berichten en zet ze in de actielijst van de huisarts of praktijkondersteuner. 

Let op

U kunt via een e-consult alleen een vraag over uzelf stellen en niet over uw kind.

Let op 

Het e-consult is niet geschikt voor:

Online inzage dossier
Als u inzage wil hebben in (delen) van uw dossier, zendt u vanuit MijnGezondheid.net een verzoek naar de huisarts. Uw huisarts zal dat verzoek zo snel mogelijk behandelen en uw dossier vrijgeven. Als er veel aanvragen binnenkomen, kan het wat langer duren voordat de huisarts uw verzoek heeft afgehandeld.


Let op
Geef uw medische gegevens en/of uw inloggegevens niet aan anderen, ook niet als er om gevraagd wordt, bijv. door gemeente, werkgever of verzekering. Wilt u uw medische gegevens wel delen met anderen? Overleg het eerst met uw huisarts. 

Laboratorium uitslagen bekijken
Als uw dossier vrijgegeven is, kan de huisarts de uitslag van een laboratorium onderzoek met u delen. De huisarts zal daar een afspraak met u over maken.  De huisarts zal dit in overleg met u inzichtelijk maken.

 

Lijst met medicijnen 
In MijnGezondheid.net vindt u een overzicht van uw medicatie. 

 


Online afspraken
Door de Corona crisis is de spreekuur indeling aangepast. Zodra de spreekuur indeling weer normaal is, kunt u ook online afspraken maken. 

MijnGezondheid.net logo

Ondersteuning bij gebruik 
Op de website van MijnGezondheid.net vindt u extra uitleg, zoals instructievideo’s van de functionaliteiten die u kunt raadplegen, veelgestelde vragen en een folder met instructies hoe u zich kunt aanmelden en registreren.