Online regelen en inzage in uw dossier bij de huisarts

MijnGezondheid.net logo
Alle patiënten van 16 jaar of ouder kunnen hun zaken met de huisarts online regelen in het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Ook is het mogelijk om aan de huisarts inzage te vragen in uw dossier. Bijna 1700 cliënten van de gezondheidscentra hebben tot nu toe van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Waarom inzage in uw dossier?

U kent het allemaal wel: u bent bij een arts geweest en als u thuiskomt weet u niet meer precies wat de dokter gezegd heeft. In MijnGezondheid.net kunt u simpel lezen wat de huisarts met u besproken heeft, welke afspraken er zijn gemaakt en welke adviezen gegeven. 

Als u een laboratorium onderzoek (bijv. bloedonderzoek) krijgt, kan de huisarts met u afspreken dat u de uitslag met toelichting van de huisarts kan bekijken in MijnGezondheid.net. Dat kunt u doen op het moment dat het u uitkomt en u hoeft niet te bellen naar de praktijk. 

Hoe krijgt u inzage in uw dossier?
Ga naar de website MijnGezondheid.net en log in met uw DigiD. U komt dan in het portaal en kunt daar uw account activeren door uw gegevens in te vullen en de voorwaarden te accepteren.

U kunt vervolgens simpel inzage in uw dossier aanvragen. De aanvraag komt binnen bij de huisarts. U ontvangt een bericht als de huisarts uw dossier heeft vrijgegeven.

Wat ziet u?

U ziet een overzicht van de klachten (onderwerpen) waarmee u in het verleden bij de huisarts geweest bent. Van de bezoeken na 1 augustus 2020 kunt ook zien wat de huisarts genoteerd heeft in het dossier. Dit is handig, omdat u dan kan nalezen wat de huisarts  met u heeft besproken en afgesproken. 

MedGemak app

MedGemak is de app van MijnGezondheid.net. U kunt de app activeren in MijnGezondheid.net.

De app is gratis en kunt u downloaden in de App store of in Google Play store. 

In dit filmpje ziet u hoe u de MedGemak app installeert.

De MedGemak app is makkelijk als u een e-consult wilt doen en bijv. een foto wilt meesturen. In de MedGemak app kunt u uw dossier niet inzien, dat kan alleen in de webversie. 

Vragen?
Op de website van MijnGezondheid.net vindt u extra uitleg, zoals instructievideo’s, veelgestelde vragen en een folder met instructies hoe u zich kunt aanmelden en registreren.
Wordt uw vraag daar niet beantwoord? Stel dan de vraag via de assistente van uw huisarts.

gezondheidscentrum Floriande: assistent@gcfloriande.nl
gezondheidscentrum Overbos: assistent@gcoverbos.nl
gezondheidscentrum Drie Meren: assistent@gcdriemeren.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!