Heeft u moeite met lezen en schrijven?

De huisartsen, apotheek en fysiotherapie willen goed bereikbaar zijn, ook voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven. En ook voor mensen die het moeilijk vinden om zaken met de computer te regelen (zoals digitaal een afspraak maken bij de huisarts of een herhaalrecept bestellen bij de apotheek).

Daarom heeft iemand, die zelf moeite heeft met lezen en schrijven, de drie gezondheidscentra van SGH bekeken. Het gaat om gc Drie Meren, gc Floriande en gc Overbos. Hij heeft ons tips gegeven hoe we het beter kunnen doen. 

Wat gaan de gezondheidscentra doen? 
De komende tijd gaan wij ervoor zorgen dat onze website en onze brieven makkelijker leesbaar zijn. Ook gaan we dingen veranderen in de gezondheidscentra als dat nodig is. Bijvoorbeeld duidelijke bordjes waar u alles kunt vinden. Of kortere teksten en meer plaatjes op het scherm in de wachtkamer. 

Wat kunt u zelf doen? 
Het kan gebeuren dat u de uitleg van de dokter, de apotheek of de fysiotherapeut niet begrijpt. Vertel dat dan aan de zorgverlener. Dan kan hij of zij u nog beter helpen

Wilt u hulp? Of kent u iemand die hulp wil hebben?  
Bij het Taalhuis Hoofddorp geven ze informatie over het beter leren spreken, schrijven of begrijpen van de Nederlandse taal. Of het omgaan met het internet, e-mailen en de computer. 

Het Taalhuis zit in de Bibliotheek Hoofddorp Centrum. Wilt u meer weten? 

Telefoonnummer: 023-5664872. Of  klik op https://www.cpunt.nl/ook-bij-c./taalhuis 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!