Tarieven fysiotherapie

Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering voor patiënten ouder dan 18 jaar, u moet aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar en per polis.
Uw eigen risico wordt niet verbruikt wanneer u van fysiotherapie in de aanvullende verzekering gebruik maakt.

De assistente van de fysiotherapie controleert of en hoe u verzekerd bent. Het kan voorkomen dat uw zorgverzekeraar de behandelingen toch niet vergoed. De fysiotherapie van de gezondheidscentra is daarvoor niet aansprakelijk. Wij raden u dan ook aan om uw ziektekostenverzekering goed na te kijken als u zeker wilt weten hoeveel behandelingen vergoed worden.

De fysiotherapie van de gezondheidscentra heeft met (bijna) alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Indien u voldoende aanvullend verzekerd bent, krijgt u de behandelingen vergoed. De nota wordt rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd.

“Chronische” aandoeningen

Soms wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is het geval bij bepaalde chronische ziektes of na een operatie. Uw fysiotherapeut kan u daarover zo nodig informeren.

Patiënten tot en met 17 jaar

Vanuit de basisverzekering worden 9 behandelingen vergoed. Bij de meeste verzekeringen worden nog 9 behandelingen vergoed. Vergoeding van meer dan 18 behandelingen is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Tarieven fysiotherapie 2019

Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer heeft in 2019 met alle zorgverzekeraars, m.u.v. ONVZ, een overeenkomst afgesloten. Indien u voldoende aanvullend verzekerd bent, krijgt u de behandeling vergoed en wordt de rekening direct aan de zorgverzekeraar gestuurd.
De rekening van restitutieverzekeraar ONVZ wordt door ons naar de zorgverzekeraar verstuurd en u krijgt deze 100% vergoed.

Voor de behandelingen die niet vergoed worden door uw verzekering, ontvangt U een rekening conform de onderstaande tarieven.

Bij een niet nagekomen afspraak of als u een afspraak bij een fysiotherapeut korter dan 24 uur van tevoren annuleert, brengen wij €28,00 in rekening.

Specialistische fysiotherapie 
Zitting fysiotherapie/sportfysiotherapie€ 37,00
Zitting manuele therapie€ 47,00
Zitting kinderfysiotherapie€ 47,00
Zitting psychosomatische fysiotherapie€ 47,00
Zitting bekkenfysiotherapie€ 47,00
Zitting oedeemtherapie€ 47,00
Toeslag huisbezoek/inrichting/instelling€ 17,00
Intake 
Screening, kort consult zonder verwijzing€ 17,00
Screening, intake en onderzoek€ 49,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek op verwijzing€ 62,50
Abonnementen/cursussen 
Fysiofit 10 lessen in 3 maanden€ 95,00
Fit op de been blijven (valpreventie), 5 lessen van één uur€ 75,00
70+ Fit 10 lessen in 3 maanden€ 95,00
Mindfulnesstraining 8 lessen van 2 uur€ 260,00

Back to Move

Klik voor uitleg en tarieven op onderstaande knop.