Kwaliteit

Vaccinatie 

Heeft u een vraag over het vaccineren? Kijk eerst hier of uw vraag erbij staat voordat u belt met de assistente. 

Mondmasker verplicht
In het gezondheidscentrum is het dragen van een mondmasker verplicht. Neem deze zelf mee tijdens uw bezoek. 

De beste kwaliteit

Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer wil de beste kwaliteit van zorg voor onze patiënten. Wij laten ons daarom beoordelen en toetsen door onafhankelijke partijen. Wij voldoen aan de hoogste eisen die worden gesteld door uw zorgverzekeraar om kwaliteit te leveren. 

Wij doen mee aan onderzoek, leveren kwaliteitsdata aan (anoniem), nemen deel aan netwerken en hebben regionale samenwerkingsovereenkomsten op multidisciplinair gebied. 

Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Menzis en Zorg en Zekerheid hebben met ons aanvullende kwaliteitscontracten afgesloten, waardoor wij u met fysiotherapie op het hoogste niveau kunnen helpen.     

NEN-EN 15224 certificaat

Sinds 2015 is de fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer in het bezit van het NEN-EN 15224 certificaat. Bij de certificering volgens NEN-EN 15224 worden kennis en kunde van de behandelaars, de dossiervoering, het structureel gebruik van meetinstrumenten en het netwerk van hulpverleners waarmee wij samenwerken om tot optimale zorg te komen, getoetst. Met trots kunnen we vermelden dat we elk jaar slagen voor deze audit.

LDF en LDK

Vanaf mei 2017 neemt Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer deel aan de Landelijke Database Fysiotherapie en vanaf 2021 ook aan de Landelijke Database Keurmerk.

In deze programma’s wordt onderzoek gedaan naar verbetering van fysiotherapeutische zorg. Uw geanonimiseerde behandelgegevens worden, indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, gebruikt om vergelijkingen te maken met landelijke gemiddelden wat ten goede komt aan de effectiviteit van onze behandelingen.

Tevredenheidsonderzoek

Klantervaringen zijn voor onze praktijk een onmisbaar middel om onze kwaliteit te verbeteren. U krijgt daarom, indien u hiervoor toestemming geeft, tijdens of na afloop van uw behandeling een patiënttevredenheid formulier toegestuurd per e-mail. Wij willen u vriendelijk vragen deze vragenlijst in te vullen zodat we weten of u tevreden bent over uw behandeling. Daarnaast helpt u de fysiotherapeut om zich verder te ontwikkelen.  

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de pagina van Qualiview.

Kwaliteitsregisters

Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer is lid van de beroepsvereniging KNGF.

Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer zijn ingeschreven bij  het kwaliteitsregister Het Keurmerk.

Kwaliteitsnetwerken en samenwerkingsverbanden

Fysiotherapie GC Haarlemmermeer neemt deel aan verschillende kwaliteitsnetwerken:

Daarnaast neemt Fysiotherapie GC Haarlemmermeer actief deel aan het regionale monodisciplinaire netwerk FysioZorg Haarlemmermeer.

Fysiotherapie GC Haarlemmermeer werkt samen met 

  • Koala polikliniek Spaarne Gasthuis


    Het Spaarne Gasthuis heeft een spreekuur voor babys die veel huilen zonder verklaarbare reden. De kinderfysiotherapie van Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer  werkt samen met deze polikliniek en wordt ingeschakeld voor kinderfysiotherapie. 

  • ‘t Kabouterhuis


    MOC  ’t Kabouterhuis biedt hulp aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met opvoedingsproblemen of met psychiatrische problemen. Zij bieden ook ondersteuning op het gebied van hechting tussen ouder en kind, die al begint tijdens de zwangerschap. Een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer is drie dagen per week aanwezig om de kinderen met fysiotherapie te begeleiden. 

Stichting KOOS staat voor Kindgerichte Ontwikkelingsstimulatie Op School en zijn gevestigd in Montessorischool Floriande, een reguliere basisschool. In de klas kunnen kinderen (vanaf 4 jaar) met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking, een (ernstige) meervoudige beperking en/of autisme terecht die (tijdelijk/deels) ontheven zijn uit de leerplicht.

Een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer wordt ingeschakeld om, indien nodig, kinderfysiotherapie op locatie te geven,

De JacobKliniek, centrum voor revalidatie en herstel, is gespecialiseerd in ouderen revalidatie, ook wel geriatrische revalidatie genoemd. Zo is er de behandeling en revalidatie na operatie aan knie of heup, na een amputatie of behandeling en revalidatie van patiënten die lijden aan hartproblemen en niet aangeboren hersenletsel. Indien de gespecialiseerde fysiotherapie niet aanwezig is, wordt een gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysiotherapie Gezondheidscentra Haarlemmermeer ingeschakeld om op locatie te behandelen.