Migraine onderzoek

Het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer participeert in wetenschappelijk onderzoek naar hoofdpijn in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Vrije Universiteit Antwerpen.

Onderzoek naar de behandeling van migraine
In maart 2019 is een onderzoek gestart naar de behandeling van migraine. Het onderzoek vergelijkt het effect van manuele therapie met huisartsenzorg bij mensen met migraine.

Het onderzoek is een samenwerking van het VU medisch centrum en de gezondheidscentra Haarlemmermeer in Hoofddorp: het MTmigraine onderzoek.

Waarom we deze studie uitvoeren:
Mensen met migraine ervaren vaak klachten, ondanks het gebruik van medicatie. Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die nek- en hoofdpijnklachten kan verminderen. Wij willen graag meer weten over het effect van de behandeling van manuele therapie en van de huisarts, bijvoorbeeld of de behandeling het aantal aanvallen of de pijn van migraine kan verminderen, en wat het verschil is tussen beide behandelingen. Wij verwachten dat dit onderzoek belangrijke informatie oplevert voor patiënten met migraine. De huisartsen van de gezondheidscentra Floriande, Overbos en Drie Meren werken mee aan het MTmigraine onderzoek. Ook andere huisartsen in de regio Hoofddorp werken mee aan het onderzoek.