Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn

19 februari 2021
Nog niet bekend wanneer onze huisartspraktijken kunnen starten met vaccineren 
meer informatie zie

15 december 2020
Huisartspraktijken, fysiotherapie en apotheken zijn open en bereikbaar
.
U kunt bij de huisartsen en fysiotherapie in de gezondheidscentra gewoon terecht zoals u gewend bent.
Wilt u wel eerst bellen voordat u naar het gezondheidscentrum komt en niet komen als u Corona gerelateerde klachten heeft? 

De openingstijden van de apotheken zijn ongewijzigd. 

Mondmasker verplicht
In het gezondheidscentrum is het dragen van een mondmasker verplicht. Neem deze zelf mee tijdens uw bezoek. 

Migraine onderzoek:

Het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn is het eerste specialistische behandelcentrum in de regio waar mensen met diverse vormen van hoofdpijn behandeld kunnen worden. 

Het Behandelcentrum Hoofdpijn is gevestigd in gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1 in Hoofddorp.

Voor wie

Volwassenen en kinderen met hoofdpijn die zijn verwezen door de huisarts of specialist kunnen zich bij het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer aanmelden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om zich voor onderzoek en behandeling van hoofdpijn aan te melden via de directe toegankelijkheid fysiotherapie.

Werkwijze

Binnen de neurologie is hoofdpijn een van de meest voorkomende aandoeningen. De huisarts wordt regelmatig geconsulteerd voor hoofdpijnklachten. Ook de (kinder)fysiotherapeut en de manueel therapeut worden regelmatig geraadpleegd voor hoofdpijnklachten.

Bij het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer krijgt u eerst een uitgebreide intake. De manueel therapeut of kinderfysiotherapeut stelt daarna een behandelplan op, waarbij herstel van de beweeglijkheid en spierkracht van de nek op de voorgrond staat. 

De behandeling vindt plaats op basis van een wetenschappelijk onderbouwd behandelprotocol. Mocht de hoofdpijn niet voor paramedische behandeling in aanmerking komen dan zal u worden terugverwezen naar de verwijzend huisarts of specialist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie gezondheidscentra Haarlemmermeer