Coronavirus

Na een periode van zorg op afstand, vindt de zorg door de huisartsen en fysiotherapeuten weer zoveel mogelijk plaats in het gezondheidscentrum.

Maar het Coronavirus is nog steeds aanwezig, zowel in Nederland als in de wereld. Om een nieuwe golf te voorkomen heeft de zorg zich moeten aanpassen, ook in de gezondheidscentra. Dat heeft een aantal gevolgen voor de cliënten en de zorgverleners. De belangrijkste regel is: kom met verkoudheidsklachten (ook lichte), koorts of andere Coronaverschijnselen niet naar het gezondheidscentrum. Dat geldt ook als u denkt dat het geen Corona is. Laat u testen bij klachten, bel voor een testafspraak met 0800 - 1202.

Om voldoende afstand te kunnen houden, kan er maar een beperkt aantal mensen in de wachtkamers zitten. Daarom wordt aan u gevraagd om niet langer dan 5 minuten van tevoren naar binnen te gaan. Als er geen stoelen vrij zijn, wordt u verzocht buiten te wachten. 

De spreekuren zijn zo gepland dat er zo min mogelijk mensen tegelijk een afspraak hebben. 

Indien verantwoord kan de huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut ook een telefonisch consult doen.  

Voor de huisartsen kan u ook gebruik maken van een e-consult via het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. 

De apotheken laten de medicijnen voor mensen boven de 70 jaar standaard thuis bezorgen. Indien u medicatie komt ophalen wordt u verzocht voor apotheek Floriande buiten te wachten en pas naar binnen te gaan als u aan de beurt bent. 

Heeft u vragen over het Coronavirus en de huidige maatregelen? Kijk dan op de RIVM website of de website van de GGD Kennemerland of bel 0800-1351.


Op de website van de gezondheidscentra www.gchaarlemmermeer.nl vindt u de laatste informatie  over de maatregelen in de gezondheidscentra.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!