Corona-update apotheek

Algemeen

Uitgebreide informatie over Corona kunt u vinden op www.thuisarts.nl .
Voor vragen over Corona kunt u ook bellen met het RIVM (0800-1351) of de GGD Kennemerland (023 789 1631). 

Bij een bezoek aan de apotheek in het gezondheidscentrum gelden basisregels. Deze basisregels gelden ook als u gevaccineerd bent. 
Basisregels: 
– kom alleen
– het dragen van een mondmasker is verplicht, neem deze zelf mee
– houdt 1,5 meter afstand van elkaar en onze medewerkers
– desinfecteer uw handen bij binnenkomst
– kom met klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts niet naar de apotheek en kom ook 
  niet als één van uw huisgenoten koorts of Corona heeft

Zie voor de meest actuele maatregelen de website van de overheid:
Basisregels voor iedereen. 
Ruimte in het openbare leven. 


Apotheek 

Heeft u last van verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, keelpijn en/of koorts? Of heeft één van uw huisgenoten koorts? Kom dan NIET naar de apotheek. Heeft u toch medicatie of iets anders nodig, dan verzoeken wij u ons te bellen (apotheek Floriande 023 – 554 06 06 en apotheek Drie Meren 023  – 561 85 66) of om te bestellen via de website, wij zoeken dan naar een passende oplossing.

Als u naar de apotheek komt, vragen wij u in verband met uw en onze gezondheid om gepaste afstand van elkaar en onze medewerkers te houden. Wij vragen u niet op de balie te leunen, recepten e.d. neer te leggen en een stap terug te nemen. 

Wij verzoeken u met Pin te betalen.

Wij zijn open van 8.00 uur – 17.30 uur (apotheek Floriande op donderdag tot 20.00 uur). 

Testen 

De apotheken  verkopen zelftesten voor € 4,95. 
 
De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal Test is een “Coronavirus”-antigeen ZELFTEST om te bepalen of het coronavirus aanwezig is in het neusslijm.

Zo ja, dan is de test positief, en is de geteste persoon besmet. Het advies is om bij een positieve zelftest bij de GGD een PCR-test af te laten nemen ter bevestiging, en er daarmee ook voor te zorgen dat de uitslag wordt opgenomen in de besmettingscijfers.

De zelftest wordt afgenomen vóór in de neus, in plaats van in de diepe neusholte, wat een meer gemakkelijke en snellere test procedure oplevert. De test stelt gebruikers in staat zelf hun neusmonster te nemen. De afname voorin de neus is veel minder belastend voor gebruikers (in het bijzonder voor kinderen, ouderen of mensen met een handicap). Er is verminderde kans op niezen en hoesten tijdens de afname. Resultaten zijn beschikbaar binnen 15 minuten.

Let op: de zelftest is bedoeld voor mensen die geen klachten hebben. Heeft u klachten, laat u dan testen bij de GGD.